Beypazarı Maden Suyunda Fazla Mİktarda Bor Bulunduğu İddiası: Ne Biliniyor?

Kaynak belirtilmedi

Geçtiğimiz günlerde birçok sosyal medya kullanıcısı İsviçre’nin Beypazarı maden suyunun içinde fazla miktarda bor olduğundan dolayı zararlı olduğunua hükmettiği fotoğraf paylaşmıştı.isvicre maden suyu iddiasi
Birçok kişi duyduğu bu bilgileri birbiriyle paylaşarak paniğe kapıldı. İsviçre’nin gerçekten böyle bir karar paylaştığını internette anahtar kelimelerle arama yaparak bulmanız mümkün. Peki İsviçre’nin Beypazarı Maden Suyu ile ilgili resmi sitesinde yayınladığı bu karar ne anlama geliyor? İşte bu yazımda siz değerli okuyucular için bunları derledim. Hazırsanız başlayalım


İsviçre: “Maden suyunda sağlığa zararlı miktarda bor tespit edildi
 

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi, insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu. Sebebi, maden suyunda tespit edilen “yüksek seviyede” bor idi. İsviçre’de ürünü dağıtan BAK-SAN GmbH’nin ürünü toplatmaya başladığı belirtildi.
Yapılan analizlerde Beypzarı Maden suyundaki bor oranının 1mg olması gerekirken Beypzaraı maden Su’larında 2mg bor oranı İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından keşfedildi. 
İsviçreli bilim insanları ve araştırmacılara göre bor çocuk gelişimini ve doğurganlık sağlığını göz ardı edliemeyecek biçimde tehlikeye sokuyor.


 

Beypazarı Maden Suyu: “Maden suları uygun bor değerlerine sahip”

 


Beypazarı Maden Suyu, yaptığı açıklamada, iddiaları reddetti ve Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Çevre Koruma Ajansı’nın belirlediği parametrelerin tamamında uygun değerler içinde olduklarını vurguladı. Firma, önceki yıllarda İsviçre akredite analiz laboratuvarı EUROFİNS’te yapılan bor analiz sonucunu da paylaştı. Bu analize göre maden sularında anormal bir bor değeri yok. (0,80 mg) Yalnız bu rapor 2022 tarihli. İsviçre ise 12 Aralık 2023 üretim tarihli bir maden suyunu inceledi. 









 













 

 

 







 









 

mert ali aktaş
Benim adım Mert Ali.2012 yılında doğdum ve Gümüşhaneliyim. İlkokul ve ortaokulu sırasıyla Kars ve Aydında okudum. Şu an 6. sınıfa gidiyorum. Türkçeyi seven biriyim.
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Yurt dışı pazarlarda en çok ilgi gören Türk ürünleri açıklandı!
Sonraki
Doğanın Rahatlatıcı Etkisi

Doğanın Rahatlatıcı Etkisi

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.