GÜNLÜK RUTİNLER VE ALIŞKANLIKLAR KAZANMAK

Kaynak belirtilmedi

İnsan ömrünün kısa olduğunu bilmektedir. Kısıtlı olan zamanımızı bu dünyada daha üretken ve verimli geçirmek için her insanın içinde içsel bir motivasyona sahiptir. Sabah güneş doğmadan uykumuzu almış bir şekilde günün en verimli saatlerinde uyanık olmak ve güne tazelenmiş bir şekilde merhaba demek gerek. Her insan için sabah rutini bir iş veya aktivite olabilir. Örneğin; spor yapmak, e-mailleri cevaplamak, ılık bir duş almak, yürüyüş yapmak gibi… işin en önemli noktası her sabah aynı şeyi yapmak ve bunu alışkanlık ve ritüel haline getirmek. 

Sabah saatlerinde insanın en üretken olduğu saatler 09:00-11:00 olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu saatler içeresinde sizin için o gün en zor görev veya iş ne ise bu saatler arasında halledilebilir. Dış ve iç etkenleri çalışmanızı bölmeyecek şekilde düzenleyebilirsiniz.

Gün içinde çalışmalarınız sırasında ne kadar mola vermeniz konusunda farklı görüşler olsa da en etkili yöntem 52-17 kuralıdır. 52 dakika çalışıp 17 dakika ara vermeniz. 52-17 kuralını sürekli uygulamanız çalışmanızı verimli kılarken, biyolojik yapınızı buna göre ayarlayacak ve bunu otonom hale getirerek alışkanlık kazanmış olacaksınız.

Günlük çok karar verdiği için insan ilerleyen saatlerde enerjisi düşer ve karar verme yetisini kaybeder. Bu sebeple gün içinde karar verme sayısını azaltmak ve günün ilerleyen saatlerinde karar vermeyi minimuma indirmeye çalışılmalıdır. Fazla vakit almayacak ve basit işler öğleden sonraya bırakılmalıdır. Telefon görüşleri, toplantılar, e-maillerin kontrolü vs…

Yapılacaklar listenizi bir gün öncesinde oluşturmak ve bunu alışkanlık haline getirmek çok şey kazandırır insana. Yapılacaklar listesini kategori ve zaman dilimlerini bölmek daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. 

Akşam saatlerini sadece kendinize, dinlenmeye ve yapmayı sevdiğiniz şeyler ile ilgilenmeye ayırmanız enerjinizi korumaya yardımcı olacaktır. 

Ünsal Narman
BİR AMAÇ UĞRUNA
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Valizi Hazır Olan, Hazırlamak Üzere Olanlara: Güzel Yarınların İnşasına…

Valizi Hazır Olan, Hazırlamak Üzere Olanlara: Güzel Yarınların İnşasına…

Sonraki
Tolstoy ve Dostoyevski Kimdir?

Tolstoy ve Dostoyevski Kimdir?

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.