İSTANBUL PERA PALAS OTELİ

Fotoğraf sahibi: tom balabaud (@tom balabaud on Pexels)

   Çok değerli okarlarım ikinci blogumdan herkese merhaba. Bugün sizlere Galata Kulesinden sonra bir Netflix dizisi sayesinde meşhur olan ünlü otel Pera Palas hakkında bilgi vereceğim.

   Geçen sefer yaptığım gibi öncelikle ulaşımdan söz etmek istiyorum. Otel Galata Kulesine maksimum 10-15 dakika uzaklıkta bulunuyor. Önceki blogumda bahsettiğim gibi zamanın nasıl geçtiğini fark etmediğiniz dar sokaklardan yürüyorsunuz.


 

 Otele doğru yürürken önünüze meşhur Taksim Meydanı çıkıveriyor. Kalabalığın hiç bir zaman eksik olmadığı, her 5-10 dakikada bir kırmızı tramvayların geçtiği, turistlerin ilgisini çeken meydan. Ekstra bir bilgi de vermek gerekirse Taksim Meydanında Galatasaray Müzesinin olduğunu harita uygulamasından gördüm lakin ortada öyle bir şey yoktu.

    Taksim Meydanında otele doğru ilerlerken hayatımda ilk kez bu kadar yakınından geçtiğim ve ziyaret ettiğim muhteşem bir kiliseye denk geldim. 
Turistlerinde buraya akın akın girdiğini görünce içeri girip kendi gözlerimle şahitlik etmek istedim.


 

    İçeride beni gerçekten büyüleyici bir manzara karşıladı. Kocaman bir ibadethane bana bakıyordu. Ziyaret amaçlı olduğundan mütevellit daha ileriye gitmemize müsade etmediler. 

  Her yerde bulunan İsa motifleri de ortama ayrı bir tat katıyordu…
 

 

Ve her kilisenin olmazsa olmazı Haç koleksiyonu…


 

    Evet kiliseden ayrıldıktan sonra esas hedefim olan Pera Palasa yaklaştığımı anlatan sokaklarda bulunan enteresan binalardan birkaç örnek göstereyim sizlere…


 

    Karaköy ilçesinin Belediye binalarından bir tanesi. Tıpkı köşk, saray gibi duruyor değil mi?

    Gel gelelim hedefimize… Otele gitmek için 2 sebebiniz olabilir.

1) Kafeteryada oturmak
 

   Kafeteryada oturmak serbest ama fiyatlar hakkında bir bilgiye sahip değilim.

2) Atatürkün odasını ziyaret etmek

   Atatürkün odasının ziyaret saatleri 16.00 ile 19.00 arasındadır. Aman diyeyim kaçırmayın.


    Diziden aşina olduğumuz koridorları geçerek, merdivenleri çıkarak Atatürkün kaldığı 101 numaralı odaya varıyoruz tabi öncelikle sıra beklemeniz gerekmekte. Sırayı beklerken eskiden kalma fotoğrafları, süs eşyaları duvarlarda görmeniz mümkün.


    Atatürkün balmumu eşliğinde odayı dairesel olarak sıra halinde gezebilirsiniz. O dönemden kalma gazeteler, halılar, Atatürkün kullandığı diğer eşyaları dolaplarda görmeniz mümkün. Ayrıca dizide gördüğümüz Agatha Christine odası ne yazıkki ziyarete kapalı durumda.

   Evet değerli okurlarım bugünki blog yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle bir önceki blogumu okuyup ardından bunu okuyunca bir anlam bütünlüğü olduğunu göreceksiniz. Bir sonraki blogda görüşmek üzere hoşçakalın… 🙂

Yasin TEZCAN
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
SAÇLARIMDA Kİ AKLAR HATIRLATIRLAR
Sonraki
ALKIŞ ( CIBBAN ) ÇAVUŞLARI

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.