Uzun bir süredir akıllı cihazları kullanıyoruz. Onların gelişmiş teknolojilerinin bizlere sunduğu birçok imkan hayatımızı daha da kolayştırıyor. Günlük hayatta ihtiyacımız olan pratik bilgileri hemen Google yardımı ile öğrenebiliyoruz. Özellikle ben meraklı bir kişiliğe sahip olduğum için çok fazla araştırma yapan birisiyim. Ve bu araştırmalarımı Google başta olmak üzere yaparım. Sadece ben de değil, bütün insanlar için de geçerli bir durum. Hızlı ve pratik, saniyeler içerisinde istediğimiz her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz.
Tabi ben kullandığım süre boyunca edindiğim olumsuz tecrübeleri paylaşmak için yazıyorum bu yazıyı. Olmlu yanlarını yazmaya zaten gerek yok…
Ne zaman bir işim düşse Google’ a bir şey aratmak için girsem, önüme sunduğu sonuçların birçoğunun yanlış olduğunu ya da öğrenmek istediğim bilgiyi değil de onunla alakası olan başka bir bilgi olduğunu görüyorum. Yani aslında Google ne kadar gelişmiş bir uygulama da olsa hâlâ mükkemmel çalışmıyor. Burada sadece Google suçlu değil tabi. O bilgileri oralara yazan arkadaşların da suçu var, arama kısmında yanlış bir şekilde aratan arkadaşların da…
Doğru bilgiye nasıl ulaşacağız ?
Yıllar boyu devam eden bir sorun; doğru bilgiye ulaşmak. Bugün teknoloji ne kadar iyi de olsa yine devam ediyor. Burada dikkat etmemiz gereken bizler:
- Araştırmalarımızı çok hızlı sonuçlandırmamalıyız. Keza yanlış bilgi edinme ihtimalimiz artar.
- Google ne kadar yanlış bilgiler sunsa da bana göre hala doğruya ulaşmanın en iyi yollarındandır. Doğrulundan emin olmak istediğimiz bilgi için biraz zaman ayırıp birden fazla kaynak ( Yerli ya da yabancı kaynaklar ) okumamız gerekir. Ayrıca dil bilmeyip yabancı kaynakları okumak için ise translate (çeviri) özelliği var.
Nitekim birçok yöntemle doğru bilgiye yaklaşabiliriz. Ama aceleci olmamak lazım. Farklı kaynakları kontrol etmek lazım ve edinilen sonuçları kendi mantık çerçevimzde kıyaslamamız lazım.