SPOTIFY VS APPLE MUSİC

Apple Music ve Spotify günümüzün önde gelen müzik ve podcast dinleme platformları. Her ikisinin de belirli artı ve eksi yönleri var. Tabii ki bunların ilki Apple Music’in sadece Apple kullanıcılarına özel Spotify’ın ise hem Android hem de iOS kullanıcılarına özel olmasıdır. Diğer detayları hep birlikte inceleyelim.

Hangisinin Kitaplığı Daha Zengin?

Her ikisi de oldukça zengin bir kitaplığa sahip. Fakat Apple Music yaklaşık 50 milyon şarkıya sahip. Bunun yanı sıra Spotify 50 milyondan fazla şarkıya sahip olduğunu söylüyor. Aynı zamanda platforma her gün yaklaşık 40.000 adet şarkı ekleniyor. Spotify’a yeni eklenen parçalar ön plana çıkartılıyor ve kullanıcılar bu parçaları keşfedebiliyor.

Çalma Listeleri

Her iki platformda da kullanıcılar kendilerine özel olarak çalma listesi hazırlayabiliyor. Spotify uygulaması açtığınız anda size özel olarak hazırlanmış pek çok çalma listesini görebiliyorsunuz. Sürekli güncellenen çalma listeleri ile Spotify neredeyse her tür için çalma listesi oluşturuyor.

Apple Music ise hazırladığı For You çalma listesi ile Spotify’ın gerisinde kalmıyor. İki platformda da çalma listeleri bulunmakla birlikte Spotify bu noktada daha zengin alternatifler sunuyor.

Sosyal Medya Bağlantıları

Sosyal medya bağlantıları söz konusu olduğunda Spotify bir adım önde diyebiliriz. Spotify Instagram hesaplarında hikaye paylaşımına izin verirken maalesef Apple Music’te bu özellik henüz yok.

İki platform da arkadaş eklenmesine izin veren sistemlere sahip. Spotify’da arkadaşlarınızın o an neler dinlediklerini, dinleme alışkanlıklarını görebilirsiniz. Apple Music’te ise arkadaşlarınızın dinledikleri albümlerin yanında profil resimlerinin gözükmesini sağlayan bir entegrasyon mevcut. Her ikisi de arkadaşlarınız ile müzik aracılığıyla bağlantı kurmanıza yardımcı olan sistemlere sahip.

Sadece Apple Music’e Özel Olan Neler Var?

Apple Music’in 7/24 kesintisiz çalmakta olan bir İnternet radyosu mevcut. Apple’ın müzik sektörünün önde gelenleriyle bir anlaşması olduğunu belirtebiliriz. Bu anlaşma sonucunda albümler diğer platformlara nazaran daha erken Apple Music arşivine düşüyor. Drake, Taylor Swift, Britney Spears, Frank Ocean ve Future gibi isimlerle anlaşması mevcut.

Spotify’a Özel Olan Neler Var?

Spotify’ın sunduğu en özel özellik uygulamayı açtığınız an size özel olarak sunulan çalma listeleridir diyebiliriz. Bu özellik sayesinde sevdiğiniz sanatçıların şarkılarını bir arada bulabilirsiniz. Bununla birlikte 90’lar 2000’ler ve daha pek çok dönemin şarkılarını içeren listeler de arşivde mevcut.

Eylül Gökdemir
Eylül Gökdemir
Subscribe
Bildir
1 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Sivas Kongresi
Sonraki
Zeynep Çoruh köşesi

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.