Bölümünüz ne olursa olsun bu çok normaldir . Fakat öğrenci mezuna kalmadan önce ne için , neyin yüzünden mezuna kaldığını bilmeli . Belki lisedeyken kendine göre olmayan bir bölümdeydi , belki yeteri kadar çalışmadı , belki plansız çalıştı . Bu belkiler hiç bitmez . Ama öğrenci yine de bilmeli , kendini iyi tanımalı .
Mezuna kaldığı yılı gözünde çok büyütmemeli . Evet belki üniversiteye yaşıtlarından 1 yıl geç başlayacak ama o bir yıl zaten hızlı geçecek .
Günümüzde öğrenciler liseye başladıklarında fazla önemsemiyorlar . Zaten çok var diye düşünüyorlar . Yeteri kadar öğrenmeden yılları bitiyor . Son yıllarında pişman oluyorlar . Lisede iken öğrenmeleri gerekenleri 12 .sınıftayken hızla öğrenmeye çalışıyorlar . İşin kötü tarafıysa soru kitapları bitirmeden sınava hazır olduklarını düşünüyorlar .
Benim hatam 9-10 da çalışmamak oldu . İyi bir okuldaydım ama öğretmenler sadece çok iyilerle ilgilendi . 11 de çalışmaya başlayıp hırslandım ve korona belası geldi . 11 in ortasında . Bizler okulların yeniden açılacağını düşünüp 11 i tamamlamadık . Bir anda 11 bitti ve bizler kendimizi sınavın ortasında bulduk . Bu korkunçtu . Dershanesiz bir şekilde çalıştım ama hatam şuydu ki 9-10 ve 11 de deneme sınavı hiç çözmemiştim ve 12 de de konuları tamamlayayım derken fazla vakit ayıramadım . Sınavım berbat geçti . Sınav sonrasında yaşayan hiçbir hayalim kalmadı . Ama pes etmeyeceğim . Ben sayısal öğrencisiydim . Ailesinin hayali için o bölümü seçenlerdendim . Türkçe sosyalim iyiyken eşit ağırlığa burun kıvıranlardandım . Matematiği bu kadar önemli görmezdim . Anladımki onsuz hiçbirşey yokmuş .
Tavsiyelerime gelecek olursak ;
12ler ne yapmalı bilmiyorum . Daha çok bölümünüzle alakalı . Ama ne yapacağını bilmeyen mezun adayları varsa …
- Asla streslenmeyin
- Matematiğe diğer derslere ayırdığınızın 2x vakit ayırın ve konu + soru şeklinde ilerleyin
- Her hafta 1 TYT deneme
- Kısa notlar
- Her hafta sonunda notların genel tekrarı
- İnstagram facebook hesaplarını silin
- Kronometreli çalışın
Bunlara uyarsanız başarı sizinle gelir .