Arkadaş Seçimi Ve Aşık Olmak

      Hayatta kendimiz seçtimiğizi sandığımız lakin seçemediğimiz bir çok şey bulunmakta. Bunlardan biride hiç kuşkusuz arkadaş seçimidir. Eee tabiki aşık olduğumuz kişide öyle. Ne kadar kiminle gezip, kiminle konuşacağımızı seçiyoruz sansakta bence konunun bununla alakası yok.

      Öncelikle ne demeye çalıştığımdan bahsedeyim. Bence insanlar tesadüfen bir araya gelmezler hatta gelemezler. Çünkü iki insanın bir araya gelebilmesi için aynı telden konuşmaları gibi ilgi alanları gibi ya da müzik zevkleri gibi şeylerden en az birinin benzer olması gerekir. Onları bir arada tutacak şey budur çünkü. Hakkında sohbet edecekleri, birbirleriyle şakalaşacakları şeyler bunlardır.

      Önce arkadaşlıktan bahsedeceğim. Bence arkadaşlıkta en önemli 3 etken aile yapısı, vicdan ve dünya görüşüdür. Bunlardan birinin bile aynı olmayıp bir arada gördüğüm görsem bile uzun süre arkadaşlık edebilen kimseyi görmedim. Aile yapısı aslında sonraki iki dediğim şeyide genel olarak kapsıyor ama ayrı ayrı değinmek istiyorum.

    Aile yapısı deyince aklımıza gelebilecek sorular anne babayla birlikte mi büyüdü ? Annesi veya babasını kaybetti mi ? Anne babasıyla arası nasıl ? Nasıl insanlar ? Nerede nasıl yaşarlar ? vs. hep bu tür sorular geliyor. Diğerlerini de kapsadığı gibi en önemli etken zaten bu. Şimdi dönüp bi düşünün. En iyi arkadaşım dediğiniz kişilerle aile yapınız benzemiyor mu ? Aile yapısı benziyor mu derken hani onlar zengin biz fakir gibisinden demiyorum. Ailenin çocuğunu yetiştirme tarzı olarak soruyorum.

     Diğeri ise vicdan. Vicdan birazı büyürken kazanılsada aslında doğuştan gelen bir özellik. Gördüğünüz iki arkadaşı veya arkadaş gruplarını düşünün. Hepsinin insanlara davranış biçimi aynı değil mi ? Örneğin 2 arkadaş grubu var ve bunlar restauranta gittiler. En basitinden aynı arkadaş grubu içindekilerin garsona davranış biçimleri aynıdır. Verebileceğim ve vermekten sıkılmayacağım tek örnek bu.

      Aşık olmaksa bambaşka. Sevecegimiz kimseyi kendimiz seçemiyoruz. Ne kadar bize uygun olacağı ya da başımıza bela olacağı zamanla belli oluyor. Ama bundada tamamen var diyemesekte aile yapısının önemi büyük. Uzun süren ve mutlu evliliklerin çoğu kısmı aynı aile yapısına ait insanlar tarafından gerçekleşiyor. Zaten bir insanla evlenirken aynı zamanda ailesiyle de evlenmiş olmuyor muyuz ? Tabi kimisi bunun tam zıttı oluyor ama genel olarak bu.

      Yazdıklarım kendi düşüncelerim ama önceki yazılarda da belirttiğim gibi çok farklı tipte insan tanıdım ve gözlemleme şansım oldu. Bunu dayanak göstererek bunları yazdım. Ama şu var. Unutmayın ki doğru insan sevdiğiniz değil size en uygun olandır.

Ebubekir Kalın
Subscribe
Bildir
2 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Karantinada Ne mi İzleyeceksin: Al Sana Evladiyelik Film Listesi

Karantinada Ne mi İzleyeceksin: Al Sana Evladiyelik Film Listesi

Sonraki
Borderline kişilik bozukluğu ve Bipolar bozukluğun farkları

Borderline kişilik bozukluğu ve Bipolar bozukluğun farkları

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.