Newton’un Felsefe Taşı

Ab-ı Hayat

Simya: Alşimi. Ab-ı hayat (hayat suyu) ı bulmak , çaresiz hastalıklara çareyi aramak  ve değersiz madenleri altına çevirmek için yapılan çalışmalar. Simya bir bilim dalı değildir. Bir dönem simyacılara dolandırıcı gözüyle bakılmıştır.

Kırmızı iksir, değersiz madenleri altına çevirmeye yarar. Genellikle kurşun ve civa üzerinde denenmiştir. Altına çevirme aşaması: metal önce hamdır, arındırılır. Arındıktan sonra altına çevirilebilir. Bu yazdıklarım imkansız gibi görünsede ilgi çekici örnekleri vardır. Ayrıca 21. yy da yaşıyoruz. Başımıza taş yağsa normal karşılamalıyız bu devirde.

Mesela seramik de kırmızı iksiri bulmaya çalışırken bulunmuştur. Bunu bulan simyacı kral tarafından cezalandırılmıştır. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi  simyacılar şarlatan ve düzenbaz olarak görülmektedir o devirde. Sadece seramik de değil; kireç, cam, barut, boya, soda ve göztaşı gibi maddeler de bulunmuştur.

Diğer bir örnek olarak ölümsüzlük iksirini bulduğu iddaa edilen Nicolas Flamel. Flamel öldüğünde iksiri mezarın içinde bulabileceğine inan iki hırsız, mezarı tekrar açar. İksiri bulmayı uman bu hırsızlar mezarda hiçbir şey bulamaz. Flamel in cesedi dahil. Ölümsüzlük iksirini bulduğu iddaa edilen adam mezarında yoktur.(¿)

        “Evren cehaletten hoşlanmaz” Newton

Ve diğer bir örnekte Newton. Fizikçi, matematikçi, astronom, filozof, ilahiyatçı Newton aynı zamanda bir simyacıdır. Newton’un simyacı olduğu krala söylenmiş ama kral bunu görmezden gelmiştir. Üstelik darphanenin başına Newton’u  getirmiştir. Kral VIII. Henry borç batağına batınca simyacıları sarayına sokup onlardan altın üretmesini istediği yönde dedikodular var. Newton’un darphanenin başına gelmesiyle borçlar kapanmış, İngiltere hazinesi de altın stoklarıyla ünlenmiştir. Newton da olağanüstü bir zenginlik elde etmiştir bu dönemde. Ne kadar manidar.(!)

Newton kıyametin kopacağı tarihi de tahmin etmiştir. Notlarında 2060’ta Hz. İsa’nın dünyaya gelip insanları uyaracağına dair bir not vardır. Devamında “ Daha önce sona ermesi için bir sebep görmüyorum” yazmıştır.

“Newton’un notlarından bakarak altın yapabiliriz” gibi bir düşünceniz varsa: yapamayız. Çünkü Newton’ da tüm simyacılar gibi işini ve notlarını gizli tutmuştur.

Tarihte gizli kalmış bir sürü sır var. Yıkılan kütüphaneler, yakılan kitaplar ve öldürülen bilim insanları… İnsanlığın işine yarayacak sırların çözülmesi dileğiyle…

Nurefsan
......
Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Önceki
Coğrafya mı insanın kaderidir, insan mı coğrafyanın kaderidir.
Sonraki
Yazmak Hakkında Bazı Mülahazalar

Yazmak Hakkında Bazı Mülahazalar

İlginizi Çekebilir

kooplog'dan en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerez (cookie) kullanıyoruz.