Herkese merhaba. Bugün çoğumuz için önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Günümüzde LinkedIn profili iş aramak için güzel bir platform fakat bilindiği üzere kullanıcı sayısı oldukça fazla. Peki bu kullanıcılar arasından nasıl sıyrılabiliriz? Gelin beraber inceleyelim.
1-Profil fotoğrafı ekleyin.
Çok basit olacak ama bazen iş arayan kişiler profil fotoğrafını eklemeyi es geçebiliyor. Bazı ik’lar profil fotoğrafına bakmak isteyebiliyor. Bu sebeple profil fotoğrafı koymanız sizin için faydalı olabilir. Koyacağınız fotoğraf tabiki bir instagram fotoğrafı olmamalı. Yüzünüz net görülecek şekilde bir profil fotoğrafı koymanız sağlıklı olacaktır.
2-Ağınızı genişletin
En önemli maddelerden birisi ağınızın kimlerden oluştuğudur. İnsanlarla bağlantı kurmaktan çekinmeyin. Özellikle de meslektaş veya bölümünüzden mezun olmuş kişileri eklemeyi unutmayın. Örneğin yazılım mühendisisiniz. Ya da bu bölümü okuyorsunuz. Bu bölümden mezun kişileri ekleyebilirsiniz. Tabi sadece yazılım mühendisi diye aramayın. Örneğin QA Engineer , Game Developer , Full Stack Developer vs yazılımın alt dallarında çalışan kişileri de ekleyebilirsiniz.
3-İk uzmanlarını ekleyin
İk uzmanları bazen linkedin’de profillere bakabiliyor. Bu sebeple onlarla bağlantı kurmak oldukça önemli. Öncelikle çalışmak istediğiniz öncelikli firmaları belirleyin. Mesela A firması sizin için uygun. O firmada çalışan İk uzmanları kimse bağlantı kurmalısınız. Tabi İk uzmanlarının title’ları bazen değişiklik gösterebiliyor. Genellikle Human Resources, HR Manager ya da Talent Management gibi title’lar görebilirsiniz. Bu title’lara sahip kişileri eklemek sizi ön plana çıkaracaktır.
4-İngilizce önyazı hazırlayın
Bir ik uzmanı profilinize girdiğinde muhtemelen ilk bakacağı yerlerden birisi Hakkında bölümü olacaktır. Buranın dolu olması çok önemli fakat nasıl yazmamız gerekiyor bunu da bilmemiz lazım. Öncelikle İngilizce bir önyazınız olursa bu sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü LinkedIn sadece bölgesel bir uygulama değil. Yazınız ne çok uzun ne de çok kısa olmalı. Kendinizden net bir şekilde bahsetmelisiniz.
5-İlgi alanlarınızı etiketleyin
İlgi alanlarınızı belirleyin ve profilinize etiketleyin. Bu sayede farkındalığınızı artırabilirsiniz.
6-Linkedin yetenek sınavlarını uygulayın
Linkedin’in bir özelliğidir. İlgi alanlarınıza göre karşınıza uygun sınavları çıkarıyor. Bu sınavları yaptığınız zaman bir adım öne çıkmış oluyorsunuz. Vaktiniz var ise bu sınavları çözmenizi öneririm.
7-Open to Work etiketini kullanın
Eğer bir iş arayışı işindeyseniz tabi bunu görsel anlamda belli etmek gerektiğini düşünüyorum. OpenToWork etiketi ile ik uzmanları iş aradığınızı daha kolay anlayacaktır.
BONUS
8-Yaptığınız işleri paylaşın tag ekleyin
Paylaşımlarınızı belli aralıklar ile yapın. Yaptığınız çalışmaları bağlantılarınıza göstermekten çekinmeyin. Paylaşımlarınıza tag eklemeyi unutmayın. Mesela kullandığınız teknolojiyi etiketleyebilirsiniz. Örneğin biz QA Engineer’sınız selenium kullanıyorsunuz. Paylaşımınız bununla ilgiliyse #selenium #qa etiketlerini ekleyebilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur 🙂